Handelen AMX Aandelen

Handelen AMX aandelenIedereen zal ongetwijfeld weten dat men kan handelen in AEX aandelen omdat deze nu eenmaal erg bekend zijn. Wat veel minder mensen weten is dat bij het handelen AMX aandelen aanschaffen ook een erg interessante belegging kan zijn. In feite zal er tussen de aandelen weinig verschil zitten anders dan dat zij van bedrijven met een kleinere vastgestelde waarde zijn.

Gelijk aan de bekendere AEX aandelen

Bij het handelen in aandelen de AMX aandelen kiezen betekend dat u dit op dezelfde manier doet als bij de bekendere AEX aandelen. Sterker nog, er zit helemaal geen verschil tussen de aandelen uit beide indexen en de fondsen kunnen van index wisselen als tijdens de vier momenten dat de waarde word vastgesteld blijkt dat een herschikking van de fondsen noodzakelijk is. Nu zult u wellicht met de vraag zitten waarom er dan meerdere indexen zijn opgesteld als de aandelen feitelijk in de ene of de andere index op kunnen duiken. Dat AMX aandelen handelen in een aparte index plaats vindt heeft hoofdzakelijk met overzichtelijkheid te maken. De AMX is in 1995 opgesteld omdat er een behoefte was onder beleggers aan een ruimere keuze bij het kiezen van de beleggingen. Bij het handelen AMX aandelen kiezen zal betekenen dat u belegd in bedrijven die qua grootte de nummers zesentwintig tot en met vijftig zijn van de op de Amsterdamse aandelen beurs genoteerde aandelen. Samen met de AEX index hebt u dus de keuze uit vijftig aandelen en dat is natuurlijk een interessante keuze. AMX index aandelen handelen heeft nog een andere interessante kant en dat is dat het een minder bekende mogelijkheid is.

Marktkapitalisatie waarde

De AEX is de bekendste aandelen index omdat het gevuld is met de grootste bedrijven en dit is gemeten naar de marktkapitalisatie waarde. Deze zelfde methode wordt ook voor het opstellen van de AMX gebruikt omdat men ander appels met peren probeert te vergelijken. Bij het op de beurs handelen AMX aandelen nemen zal betekenen dat de bedrijven kleiner zijn en daardoor minder bekend. Omdat de AMX index minder bekend is, zal deze ook minder aandacht krijgen in de media waardoor ook minder beleggers er in willen handelen. Veel beleggers profiteren immers van het sentiment op de beurs en die zal bij AMX aandelen handelen een stuk minder van invloed zijn. Toch kunt u wel op dezelfde wijze de uw beleggingen uitvoeren en ook online handelen in aandelen uit de AMX index hoort daarbij. Bij online AMX aandelen handelen zullen de aandelen op dezelfde wijze worden weergegeven met alle benodigde informatie als ook bij de AEX aandelen het gaval is. Het is zelfs heel goed mogelijk dat een fonds dat u uit de AEX index kent naar verloop van tijd op duikt in de AMX index. Dit komt omdat van de AMX aandelen net als van de aandelen uit de AEX index, vier maal per jaar de marktwaarde vastgesteld wordt. Dit doet men in maart bij het begin van het beursjaar en tussendoor in juni, september en in december. Het vaststellen van de marktwaarde gebeurd door de koers van dat moment te vermenigvuldigen met het aantal uitstaande aandelen. Hierdoor kunt u bij het handelen AMX aandelen opeens in een andere index tegen komen. Voor het aantal aandelen dat u bezit en de waarde daarvan zal dit geen verschil maken want die blijven hetzelfde.

Minder bekende index

Toch zal AMX index aandelen handelen natuurlijk voordelen hebben omdat het zoals gezegd een minder bekende index is en er daarom ook minder met de aandelen gespeculeerd zal worden. Als een fonds echter in de AEX is opgenomen dan is de kans aanwezig dat speculanten het fonds oppakken. Voor u als particuliere of kleine belegger is dit meestal niet gunstig en bij het handelen AMX aandelen kiezen gebeurd dan ook meestal om het speculeren te ontlopen. Dit wil overigens niet zeggen dat er in de AMX index geen populaire aandelen te vinden zijn. Ook de AMX index heeft een aantal grote fondsen die erg gewild zijn en die ook bij online AX aandelen handelen gretig aftrek vinden. Het zijn ook juist deze fondsen die voor de beste resultaten kunnen zorgen omdat er relatief veel in de aandelen gehandeld zal worden. Zoals u weet is een hogere activiteit goed voor de ontwikkeling van de koers al gaat die natuurlijk op en neer. Bij het handelen AMX aandelen nemen zal dus zoals altijd ook betekenen dat u goed op moet letten voor welke prijs u aankoopt en voor welke prijs u verkoopt. Er is wat betreft AMX aandelen handelen dus helemaal niet nieuws onder de zon en het is dan ook vrijwel hetzelfde als bij de AEX aandelen handel.

AMX of AEX aandelen?

Natuurlijk zult u voordat u daadwerkelijk voor goedkoop handelen in aandelen wilt gaan kiezen, goed moeten weten waar u aan begint. U zult de nodige kennis op moeten doen op het gebied van het handelen in aandelen en dat geld natuurlijk als bij het handelen AMX aandelen of AEX aandelen kiest. Zelf als u kiest voor de kleinere fondsen die in de ASCX index zijn opgenomen zullen deze principes niet veranderen. Dit komt omdat de waarde van een fonds niet zegt over de waarde van de aandelen. AMX aandelen kunnen dezelfde of zelfs een hogere waarde hebben dan aandelen uit de AEX index. Dit komt omdat de koers van de aandelen door de handel wordt bepaald en de handel door beleggers wordt gedaan die weer voor een deel gedreven worden door het sentiment van het moment. Bij online AMX aandelen handelen gaat het wat betreft u moet betalen niet om de index waar u voor kiest maar om de koers van dat moment, dat is dan ook wat u in de gaten moet houden. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de kleinere fondsen vaak minder aandelen hebben uitgegeven, als dit immers niet zo zou zijn dan zouden ze wel in de AEX index zijn opgenomen. Dit betekent dus ook dat bij het handelen AMX aandelen kiezen betekend dat u minder beschikbare aandelen zult vinden. Dit is een andere reden dat professionele beleggers er minder brood in zien maar het maakt AMX index aandelen handelen wel erg interessant.

Back to Top