Handelen in BAM

Handelen in BAMHet handelen in BAM is meer dan alleen het handelen in aandelen in een van de grootste bouw ondernemingen in Europa. Het is ook een belegging in een bedrijf met een historie van meer dan honderd veertig jaar en een bijzondere verbinding met een andere beursgenoteerde onderneming.

Aandelen handelen in BAM

Het handelen in aandelen zal natuurlijk veel verbindingen laten zien met nog veel meer bedrijven. Het feit dat BAM aandelen vandaag de dag als een goede belegging gezien kunnen worden heeft echter veel te maken met hoe het handelen in Shell vandaag de dag een goede investering is. Dit klinkt nogal vaag maar dat is het zeker niet, BAM is een afkorting van Bataafsche Aanneming Maatschappij van Bouw en Betonwerken, een naam die in 1927 werd aangenomen. Dit bedrijf is voortgekomen uit de timmerwinkel die in 1869 door Adam van der Wal geopend werd. De naam Bataafsche werd ontleend van de Bataafsche Petroleum Maatschappij, het latere Shell, waar het bedrijf op dat moment vele werk voor had verricht. Dat het handelen in BAM aandelen nu een goede belegging is, is dus voor een groot deel te danken aan de groei die het met het werk voor de Shell heeft kunnen realiseren. Toch is de groei niet alleen aan de Shell te danken maar het heeft wel een basis gelegd van waaruit meer autonome groei plaats kon vinden. Handelen in BAM is dan ook altijd een belegging geweest in een van de meest gerenommeerde bouwbedrijven van ons land. In aandelen BAM handelen is al mogelijk vanaf 1959 toen het bedrijf haar notering kreeg aan de Amsterdamse aandelen beurs.

BAM door de jaren heen

De structuur van het bedrijf is door de jaren heen behoorlijk veranderd, in het begin was het een eenmansbedrijf en later gingen de zonen in het bedrijf werken, zoals het in die tijd gebruikelijk was. De zonen waren ook de meer zakelijk georiënteerde mensen die de basis hebben gelegd voor het handelen in BAM. Een aantal naamsveranderingen en een beursnotering later, werd de bedrijfsstructuur aan het begin van de jaren zeventig omgezet naar een groepsstructuur vanwege de overnames die door het bedrijf zijn gedaan. Het handelen in aandelen BAM is mede door deze overnames een mogelijkheid geworden om in het grootste bouwbedrijf van Nederland te beleggen. Voornamelijk de overnames sinds het begin van deze eeuw waarbij NBM Amstelland en de Hollandsche Beton Groep HBG, werden overgenomen, hebben voor een enorme groei gezorgd. BAM aandelen kopen betekend een belegging is het een bedrijf dat bijna twee maal zoveel omzet heeft als het voorheen beursgenoteerde Koninklijke Volker Wessels Stevin. Ook dit laatste aandeel kon u bij het handelen in AEX aandelen als belegging kiezen maar het bedrijf is door de oprichter van Wessels bouwbedrijf van de beurs genomen. Het handelen in BAM is dan ook een belegging in een bedrijf waarvoor u bij het handelen AMX aandelen index moet raadplegen. Dat het bedrijf niet in de EAX index staat heeft te maken met de relatief lage koers per aandeel die na de internationale financiële crisis op dit niveau is komen te staan. Dit wil overigens niet zeggen dat BAM aandelen geen goede belegging kunnen zijn.

Aandelen in een lage koers

Een lage koers van aandelen betekend dat u goedkoop handelen in aandelen kunt als u het vooruitzicht hebt dat de koers binnen afzienbare tijd omhoog zal gaan. Dit is een vooruitzicht dat bij handelen in BAM niet zeker is omdat de gevolgen van de internationale financiële crisis nog lang niet uitgewaard zijn binnen dit bedrijf. Toch heeft de grote onderneming een grote veerkracht die gebaseerd is op activiteiten in meerdere landen. Handelen in BAM aandelen betekend dan ook dat de activiteiten die de resultaten opleveren in ruim dertig landen met ruim zesentwintig duizend werknemers worden ondernomen. De omzet van ongeveer acht miljard euro levert na een aantal slechte jaren nu weer een bescheiden winst op en daar zal de koers van de aandelen van profiteren. In aandelen BAM handelen zal dan ook betekenen dat u voornamelijk voor de kortere termijn moet gaan omdat daar al hele mooie resultaten mee te behalen zijn. Zeker gezien het feit dat u als belegger er geen belang bij hebt om uw geld voor lange tijd vast te zetten in een fonds dat onvoldoende garantie kan bieden voor langer termijn resultaten. Handelen in BAM is dan ook een belegging die door veel speculatieve beleggers wordt aangegrepen. Als u hier aan mee wilt doen dan is dat zeker mogelijk maar u moet wel weten waar u mee bezig bent. U moet voor BAM aandelen kopen dan ook een dienstverlener uitzoeken die aan uw wensen op het gebied van beleggingen zal voldoen.

Hulp bij beleggen

Een kleine zoektocht op het internet zal u zeer veel brokers, banken en andere financiële dienstverleners opleveren die u maar al te graag van dienst willen zijn bij het aanbieden van beleggingen. Natuurlijk moet u voor het handelen in BAM alleen in zee gaan met een aanbieder die u precies kan bieden waar u naar op zoek bent. Op deze pagina zult u bijvoorbeeld een aanbieder aantreffen waar u met een kleine inleg toch een mooie beleggingsportefeuille op kunt bouwen. Voor de handel in aandelen BAM wordt daarom een hefboom gebruikt in combinatie met het feit dat u niet zelf de eigenaar van de aandelen zal worden. U zet in op het koersverschil dat de aandelen volgens u op gaan leveren en waarvoor u een kleine investering moet doen terwijl u wel de volledige winst op kunt strijken. De BAM aandelen komen op deze manier al snel binnen handbereik van veel beleggers waar u natuurlijk ook toe behoord. Er zitten uiteraard wel meer risico’s verbonden aan deze vorm van beleggen maar door de kleine inleg kunt u ook veel minder verliezen. Het handelen in BAM aandelen zal u juist omdat het hier over beleggingen op de korte termijn gaat echter wel mooie resultaten op kunnen leveren. Natuurlijk is dit waar het u als belegger om gaat en waarom u altijd op zoek bent naar een dienstverlener die aan die voorwaarde kan voldoen. Voor aandelen BAM handelen hebt u deze aanbieder dus nu gevonden.

Back to Top