Handelen in PostNL

Handelen in PostNLIedere beleggers zal op zoek zijn naar aandelen die goede vooruitzichten kunnen bieden op het behalen van een mooie winst. De handel in PostNL lijkt daar wellicht niet het beste voordeel van te zijn omdat het bedrijf erg veel last heeft van de toenemende concurrentie en het toenemende digitale verkeer zoals email.

Concurentie PostNL

Bij het handelen in aandelen zal beleggen in PostNL wellicht niet de allereerste optie zijn waar u aan denkt. Het voormalige postbedrijf van de overheid heeft veel last van de concurrentie die het heeft nu de markt voor het bezorgen van post is geliberaliseerd. Ook het feit dat steeds meer mensen email en andere elektronische vormen van communicatie gebruiken, zorgt er voor dat het marktaandeel van PostNL verder terug loopt. Toch zijn dit slechts een paar van de problemen waar het bedrijf mee te maken heeft en waar u bij PostNL aandelen handelen rekening mee moet houden. PostNL is ook vooral een groot bedrijf dat van oudsher een mix van diensten aan bood waarbij uiteindelijk de cijfers klopten. Nu bepaalde diensten minder presteren en anderen minder last van de moderne tijd hebben, blijkt dat de uitkomst onder de streep niet meer klopt. Bij de handel in PostNL is het resultaat dus voor een deel afhankelijk van modernere communicatie middelen. Voor een ander deel moet ook worden gekeken naar welke diensten voor welke prijs aangeboden worden en of dit wel allemaal klopt. Daarnaast zult u bij de handel in PostNL aandelen ook beleggen in een enorm groot bedrijf dat niet uitblinkt in flexibiliteit.

Stukje geschiedenis PostNL

Dit heeft allemaal te maken met de oorsprong van het bedrijf dat ongeveer honderd jaar geleden als overheidsbedrijf is opgericht en een onderdeel was van de PTT. Met de verzelfstandiging van de PTT in 1989 werd het bedrijf opgesplitst in PTT Telecom, waardoor u nu kunt handelen in KPN, en PTT Post waardoor nu de handel in PostNL mogelijk is. Deze verzelfstandiging ging niet zonder slag of stoot, omdat het bedrijf altijd een overheidsbedrijf was geweest, moest een grote cultuur omslag plaats vinden naar die van een commercieel bedrijf. Het spreekt voor zich dat dit niet eenvoudig was en bij het online handelen in PostNL zullen de gevolgen van het moeizame overschakelen soms nog steeds merkbaar zijn. Dit is bijvoorbeeld te merken aan het feit dat een baan bij de PTT altijd als baan voor het leven heeft gegolden. Vandaag de dag bestaat dit concept natuurlijk niet meer en werknemers worden afgerekend op hun presteren. Dit is niet voor iedereen even goed aanvaardbaar en de opbrengst van de handel in PostNL wordt deels bepaald door mensen die dit maar moeilijk te accepteren vinden. Toch zal het niet aan de plannen van het management hoeven te liggen, deze plannen zijn goed uitgewerkt en als de maatregelen genomen worden zal het bedrijf vanzelf beter moeten gaan presteren. Dit is natuurlijk belangrijk als bij het online aandelen kopen PostNL uitkiest als het fonds waarin u wilt gaan beleggen. Tenslotte mag u er ook van uitgaan dat de veranderingen in huisstijl door de naamsveranderingen die het bedrijf heeft ondergaan ook een zware wissel hebben getrokken op het vermogen van het bedrijf en dat is bij het beleggen in PostNL ook iets om te onthouden.

Naamswijzigingen

Deze naamsveranderingen gingen van PTT Post naar TPG Post, vervolgens naar TNT en een paar jaar geleden naar PostNL. De handel in PostNL is dus ooit beginnen met de beursgang in 1994 van PTT Post maar toen in 1996 het Australische TNT werd overgenomen werd de naam veranderd naar TPG Post. Later werd de naam van het bedrijf nogmaals veranderd naar TNT en werd het uiteindelijk opgesplitst in TNT Express voor de zakelijke bezorging en pakket divisie en PostNL voor de brieven bezorging in Nederland. Naast het feit dat u in PostNL aandelen handelen kunt is dus ook de mogelijkheid van TNT Express aandelen kopen aanwezig. Dit laatste bedrijf presteert aanmerkelijk beter dan PostNL en das is te wijten aan het feit dat het zich meer met de pakketdienst bezig houdt. Zoals de handel in PostNL aandelen te lijden heeft van concurrentie van elektronische vormen van het versturen van berichten, is dit bij de pakketpost natuurlijk niet mogelijk. De handel in PostNL zal dan ook minder interessant gevonden worden door veel beleggers maar het is niet onmogelijk om toch mooie resultaten uit uw beleggingen te halen. PostNL is zeker geen lange termijn belegging op dit moment omdat er geen rotsvast vertrouwen heerst dat de koers erg ver omhoog zal gaan. Bij online handelen in PostNL is het echter wel mogelijk om mooie resultaten te behalen op de kortere termijn.

Aandelen PostNL speculeren

Dit zorgt er voor dat het dus voor een belangrijk deel de meer speculatievere beleggers zijn die wel brood in dit fonds zien. Op zich hoeft dit natuurlijk helemaal niet verkeerd te zijn al moet u zich wel afvragen of u bij de handel in aandelen PostNL ook wilt gaan speculeren. Het speculeren is een ander manier van beleggen die u echt moet liggen en waarvoor u ook de tijd moet hebben om u er mee bezig te houden. Toch kunt u bij online aandelen kopen PostNL best uitzoeken om korte termijn beleggingen te doen zonder dat u nu direct aan het speculeren bent. De broker die u op deze pagina zult vinden zal u bijvoorbeeld korte termijn beleggingen aanbieden op een manier waarbij u wel veel winst kunt behalen zonder dat u met de aandelen in uw maag blijft zitten. In PostNL aandelen handelen is daar mogelijk zonder zelf de eigenaar te worden van de aandelen en zonder het hele bedrag van de aankoop op te hoeven hoesten. Wel is het risico dat u loopt met uw beleggingen hoger maar omdat u minder geld op het spel zet valt dit eigenlijk wel weer mee. Voor de handel in PostNL biedt deze manier van beleggen echter wel interessante mogelijkheden en daar is het uiteindelijk ook allemaal om te doen. Het is hierdoor ook voor u mogelijk om mooie resultaten te behalen met de handel in PostNL aandelen terwijl het koers verloop dit wellicht niet zou zeggen.

Back to Top