Handelen in Shell

Het handelen in Shell is voor veel beleggers een belegging die als veilig wordt gezien omdat het een heel groot bedrijf betreft waar u de aandelen van koopt. Natuurlijk wil dit niet zeggen dat er nooit iets met het bedrijf kan gebeuren maar de kans is natuurlijk klein. Dit is dan ook waarom deze aandelen onder beleggers zo gewild zijn en waarom zoveel mensen er in beleggen.

Groot bedrijf

Dat in de vorm van Shell handelen in aandelen een belegging is die als zeker wordt gezien heeft alles te maken met de grootte van het bedrijf en de lange geschiedenis er van. Vrijwel iedereen zal Shell kennen van de tankstations, dat klopt ook maar deze vormen slechts een heel klein gedeelte van de activiteiten van het bedrijf. Shell is veel meer dan alleen een keten van tankstations, het is één van de grootste olie maatschappijen ter wereld en is actief op het gebied van de olie winning, raffinage, transport en verkoop van de producten. Hierdoor zult u bij Shell aandelen handelen ook een link leggen met vrijwel alle taken van industrie. De producten bevatten veel meer dan alleen olie en gas producten omdat Shell zelfs als toeleverancier voor de chemische en veel andere takken van industrie gezien kan worden. Bovendien betekend het handelen in Shell dat u belegd in een bedrijf dat actief is over de hele wereld met haar activiteiten en heeft men in ruim honderd veertig landen ongeveer negentig duizend werknemers werken. Naast al deze indrukwekkende cijfers is handelen in Shell aandelen ook het handelen in aandelen van het grootste private bedrijf ter wereld.

Shell

Shell behoord tot de grootste zes olie bedrijven ter wereld maar de meeste andere olie bedrijven zijn deels eigendom van de betreffende staat waar zij gevestigd zijn. In het geval van handelen in Shell is dit niet zo en belegd u in een bedrijf dat volledig privaat eigendom is. Ook al is het bedrijf dat in 1890 als Koninklijke Nederlandsche Petroleum Maatschappij, ofwel Koninklijke Olie, begon, wel met overheidssteun in Nederlands Indië naar olie gaan boren, het was van meet af aan een private onderneming. De olie vondst in de toenmalige Nederlandse kolonie heeft de basis voor Shell aandelen kopen gelegd doordat het bedrijf enorm snel wist te groeien. In het midden van de negentiende eeuw werd in Engeland door de gebroeders Samuel zeeschelpen handel opgezet dat later uitgroeide tot een transport onderneming in schelpen en lampolie. In 1907 werd een eerste begin gemaakt met samenwerken doordat Koninklijke Olie zestig procent van de aandelen Shell kopen ging en het Britse Shell veertig procent van de aandelen van Koninklijke Olie. Het beleven echter twee aparte bedrijven die beide hun eigen bedrijfsstructuur, beursnotering en hoofdkantoor hadden. Bij het handelen in Shell was pas in 2004 sprake van het beleggen in een enkel bedrijf omdat toen pas de duale structuur over boord werd gezet. De nieuwe onderneming heet vanaf dat moment Royal Dutch Shell en werk volgens het Britse recht en heeft het hoofdkantoor in Den Haag. In Shell aandelen handelen betekend door de structuur van het bedrijf ook dat u dit op de aandelen beurs van Amsterdam en Londen kunt doen maar ook op de New York Stock Exchange.

Sterke cijfers

Het zijn de uitzonderlijk sterke cijfers die het bedrijf laat zien die beleggers de zekerheid geven om juist te handelen in Shell. Uit de omzet van bijna vijfhonderd miljard euro weet Shell een winst van ruim zes procent te halen en dat is natuurlijk geen slecht resultaat. Het is ook juist dit resultaat dat er voor zorgt dat de aandelen een grote aantrekkingskracht hebben op beleggers. In Shell handelen zegt echter niet dat de koers altijd hoog zal blijven, net als bij veel andere aandelen het geval is zal ook de koers van de aandelen van Shell op en neer gaan. Dit is dan ook hoe handelen in aandelen van dit Nederlands Britse bedrijf u de beste resultaten op kan leveren. Bij het handelen in Shell aandelen zult u dus op moeten letten dat u de aandelen voor een niet al te hoge prijs aan schaft. Zodra de koers van de aandelen daarna is gestegen zult u de aandelen dus weer van de hand moeten doen. Als u de historische ontwikkeling van de koers bekijkt dan zult u zien dat de fluctuaties van alle tijden zijn en dat moet u bij handelen in Shell dan ook goed in de gaten moeten houden. U moet immers alleen Shell aandelen kopen als de koers op een laag punt staat waarna deze daarna weer omhoog kan gaan.

Waar haalt u uw informatie vandaan?

Uiteraard zult u hiervoor de juiste informatie in moeten winnen en ook zult u goed op moeten letten waar u de aandelen aan gaat schaffen. Het in de gaten houden van de koers kunt u op meerdere manieren doen, er zijn diverse websites te vinden die u de gewenste koersinformatie aanbieden en waar u gratis gebruik van kunt maken. Het handelen in Shell is een ander verhaal, dit kunt u niet zomaar overal doen omdat de broker, bank of ander financiële dienstverlener waar u dit wilt doen een geldige vergunning voor hun activiteiten moet hebben. Een aandeel Shell kopen moet u natuurlijk alleen maar doen als de manier waarop dit gebeurd ook daadwerkelijk bij uw manier van beleggen past. Als u bijvoorbeeld graag de aandelen daadwerkelijk in uw bezit wilt hebben dan zal de broker die u op deze pagina zult vinden wellicht niet de beste optie voor u zijn. Als u echter alleen in Shell handelen wilt dan is deze broker wel weer een uitstekende optie. Omdat u immers niet daadwerkelijk de aandelen in uw bezit krijgt maar wel profiteert van de winsten die er mee te behalen zijn, is het dus een bijna ideale manier van beleggen. Handelen in Shell is dan ook nog nooit zo eenvoudig geweest en vandaar ook dat deze broker enorm aan het groeien is. U kunt hier natuurlijk ook profiteren door uw eigen account aan te maken en te kiezen voor handelen in Shell aandelen waardoor u uw eigen winst kunt gaan maken.

Back to Top