Online Handelen in Aandelen

Online handelen in aandelenDe online aandeel handel is een fascinerende bedrijfstak die als gevolg van de digitalisering van de beurzen en de opkomst van het breedband internet sterk is gegroeid. Het is als gevolg hiervan voor vrijwel iedereen mogelijk om ook mooie resultaten te behalen. Hiervoor hoeft u geen grote kapitalen te bezitten want ook met een bescheiden budget kunt u mooie winstpercentages behalen.

Verschil tussen online en offline handelen in aandelen

Natuurlijk zult u bij het online handelen in aandelen met een kleine inleg geen grote bedragen aan winst kunnen boeken. Voor het verdienen van grote bedragen zult u nu eenmaal ook grotere bedragen moeten investeren. Toch zijn er door gebruik te maken van de diverse systemen die aangeboden worden wel mogelijkheden om met een bescheiden inleg toch mooie resultaten te behalen. Dit is dan ook hoe online handelen in aandelen zich onderscheid van veel andere manier en van beleggen. Vooral ten opzichte van hoe handelen in aandelen offline werkt, zult u veel voordelen bemerken als u kiest voor het handelen op het internet. Waar men immers bij het offline handelen in aandelen naar een kantoor van een bank of andere financiële instelling toe moet gaan of desnoods telefonisch contact op moet nemen om uw opdrachten op te geven, kunt u bij online handelen in aandelen flinke besparingen realiseren omdat alles via de computer en het internet verloopt. Het zijn dan ook voornamelijk de kosten besparingen en het gebruiksgemak die voor de meeste mensen de aanleiding zijn om over te stappen. Dat het handelen in aandelen online kan gebeuren is zoals gezegd pas echt populair geworden doordat het voor de meeste mensen echt bereikbaar werd door de toename van het aantal breedband internet aansluitingen.

Verbetering door de jaren heen

In de begin jaren van het online aanbieden van deze diensten moesten nog software pakketten gedownload en geïnstalleerd worden. Tegenwoordig is dit voor het online handelen in aandelen niet meer nodig omdat steeds krachtiger computers en steeds snellere internet verbindingen en voor zorgen dat u vlot een website in kunt laden. Op deze website kunt u vervolgens inloggen en gebruik maken van het programma dat op de server draait. U kunt begrijpen dat dit een enorme verbetering van de dienstverlening is en ook hoe online handelen aandelen door deze verbeterde diensten sneller werkt. De opdrachten die u op geeft staan immers direct in het systeem van de broker, bank of andere financiële dienstverlener en hoeven niet eerst nog verstuurd te worden. Dit is dan ook de belangrijkste reden hoe online handelen in aandelen de deur voor nog meer beleggers heeft geopend. U zult begrijpen dat het feit dat uw opdrachten direct in het computer systeem van de broker, bank of andere aanbieder komen te staan en er dus geen menselijk ingrijpen voor nodig is, een behoorlijke besparing op zal leveren. Het online handelen in aandelen is dus naast een eenvoudige manier van werken ook een veel goedkopere manier van handelen. Uiteraard zal de mogelijkheid van goedkoop handelen in aandelen ook een grote aantrekkingkracht uitoefenen op veel potentiële beleggers. Dat het handelen in aandelen online een grote vlucht heeft genomen in de laatste jaren is dan ook mede te danken aan de kostenbesparingen die te realiseren zijn.

Lagere kosten

De kosten die door offline dienstverleners in rekening gebracht werden hadden de vorm van een percentage van de transactie of een vast bedrag per transactie en dit kon in sommige gevallen behoorlijk oplopen. Met het online handelen in aandelen verdwenen deze kosten meestal niet helemaal maar ze werden wel een stuk lager. Dit betekende dus dat van de winst die u per aandeel kon gaan maken niet eerst de gemaakte kosten in mindering gebracht hoefden te worden. De online aandeel handel werd hierdoor dus een geduchte concurrent van andere aanbieders die hun diensten offline aanboden. Nu is er wel een behoorlijke verscheidenheid waar te nemen bij de aanbieders die zich op het internet profileren. Daarbij valt het op dat een aantal aanbieders er verschillende manieren op na houden om dezelfde diensten aan te bieden. Dit is dus duidelijk niet hoe online aandelen handelen onderscheid kan maken tussen de verschillende aanbieders. Juist omdat deze aanbieders op een vergelijkbare wijze werken zullen de kosten elkaar niet heel erg veel ontlopen. Om bij het online handelen in aandelen toch een onderscheid te kunnen maken die gevolgen zal hebben voor de kosten, worden daarom vaan de voorwaarden aangepast en dat is niet altijd gunstig voor u als belegger. Het is dan ook raadzaam om goed te kijken naar de voorwaarden voordat u een account aan maakt en geld over maakt. Toch is er ook een andere manier hoe online handelen in aandelen ook gedaan kan worden en waarbij u geen extra kosten in rekening gebracht krijgt.

Contract for difference

Bij deze manier van aandelen kopen zult u gebruik maken van een beleggingsinstrument dat een ‘contract for difference’ heet. Bij deze manier van online handelen in aandelen zult u niet, zoals bij de meeste andere aanbieders het geval is, eigenaar worden van de aandelen maar zal de broker de transactie in hun naam uitvoeren. Hierdoor is het mogelijk om u niet het gehele bedrag in rekening te brengen maar door toepassing van een hefboom slechts een gedeelte hiervan. U moet bij deze manier van handelen in aandelen online opgeven voor welke koers de aandelen gekocht en verkocht moeten worden. Als de koers van de aandelen in kwestie zich dan gunstig ontwikkeld en uw targets worden gehaald zal de transactie gesloten worden en de winst worden uitgekeerd. Toch mag het ook duidelijk zijn dat deze vorm van online aandeel handel ook risico’s in houd en deze zijn veelal groter dan bij de traditionele aankoop van aandelen. Dit komt voornamelijk doordat in het geval dat de transactie aan het einde van de opgegeven periode niet uitgevoerd wordt u uw inleg kwijt bent. Aan de andere kant is het ook zo dat u bij online handelen in aandelen door middel van dit instrument veel minder geld kunt verliezen omdat u ook minder inlegt. Met deze kleinere inleg is echter wel een hogere winst te behalen en dat is hoe online aandelen handelen op deze manier toch weer erg interessant wordt.

Back to Top